Tandartsengroep Borgerstraat
  • Home
  • Praktijk
  • Inschrijving
  • Behandelingen
  • Contact
  • Spoed 020 - 303 45 00

Slijtagebehandelingen

Bij ieder mens slijt het gebit in de loop der jaren. Dat is een normaal proces. Soms slijt een gebit echter sneller en dat is vaak het gevolg van gewoontes zoals tandenknarsen, nagelbijten of veelvuldig op een pen of potlood bijten. Ook zuurinwerking zorgt voor gebitsslijtage. Tanden en/of kiezen worden steeds korter en het afslijtende glazuur kan klachten geven zoals gevoelige tanden of zelfs kiespijn. De korter tanden kunnen de esthetiek en functie van het gebit negatief beïnvloeden. Er kunnen klachten als gevoelige tanden ontstaan. Bij vergaande gebitsslijtage kan zelfs kiespijn ontstaan door ontsteking/afsterven van de zenuw in de kies.

Om vast te stellen hoe uw gebitsslijtage behandeld moet worden, wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd en wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Gebitsslijtage is zeer goed te behandelen met behulp van wit vulmateriaal, zoals composiet en keramiek. Deze behandeling is vaak uitgebreid, pijnloos, duurzaam en geeft mooie resultaten. De behandeling vraagt echter de nodige expertise van de tandarts. Onze tandartsen hebben veel ervaring in (uitgebreid) restauratiewerk met behulp van composiet.

Naast de grote ervaring met composiet, hebben onze tandartsen ook veel ervaring met het behandelen van gebitslijtage met porselein. Voor herstel van grotere defecten en vullingen kunnen er facings, kronen  en bruggen van porselein worden gemaakt. 

Belt u gerust om een afspraak te maken voor het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor uw gebit.

Al ingeschreven?
Maak een afspraak
Ik wil me inschrijven
Het duurt niet lang