Tandartsengroep Borgerstraat

Onzichtbare beugels (Invisalign/Trioclear)

Helaas heeft niet iedereen van nature een kaarsrecht gebit. Sterker nog, bij meer dan 50% van de mensen in Nederland, staat het gebit afwijkend. Grote kans dus dat je iemand kent die een beugel heeft gehad. Gelukkig is het vak van de orthodontie in ontwikkeling. Vroeger werd er vaak met de 'buitenboordbeugel' gewerkt. Daarnaast werd er soms zelfs met het trekken van tanden en kiezen. Tegenwoordig is dit nu (bijna) niet meer aan de orde.

Mooie lach, ook tijdens het dragen van de onzichtbare beugels van Invisalign of Trioclear.

 Het doel van een Invisalign-behandeling is een verzorgde en stralende lach. Dit betekent niet alleen een recht gebit, maar ook een goede mondhygiëne. Met scheve tanden en kiezen is het lastiger om het gebit goed schoon te houden. De Invisalign beugel zorgt voor een representatieve uitstraling tijdens en na de behandeling. De onzichtbare beugel is onder andere geschikt voor:

  • Voorkomen en verhelpen van slijtage aan de tanden en kiezen

  • Aanpassen van de beet om zo beschadiging aan het tandvlees te voorkomen of te herstellen

  • Rechtzetten van tanden en kiezen die te zwak zijn voor slotjesbeugel

  • Kaken in de juiste stand op elkaar te laten aansluiten, zodat we problemen aan het kaakgewricht voorkomen

  • Spraakproblemen te verminderen en op te lossen door de stand van uw gebit te verbeteren

Er zijn meerdere aanbieders van de onzichtbare beugels. Vraag uw tandarts of een behandeling met onzichtbare beugels bij u mogelijk is en welk systeem het beste bij u past. Bel of mail voor het maken van een afspraak bij uw tandarts.