Tandartsengroep Borgerstraat

FACING

Een facing is een dun plaatje van composiet of porselein dat op uw tand wordt geplakt. Het krijgt de vorm en kleur van uw gebit, waardoor het er heel natuurlijk uit ziet. Hoe een facing geplaatst wordt, is afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt:

Facings zijn de oplossing voor het verfraaien van uw gebit. De stand, vorm en kleur van uw tanden worden met facings eenvoudig aangepast. Hierdoor krijgt uw gebit een mooi en fris aanzicht en zien uw beschadigde tanden er weer uit als nieuw. 

Bij een porseleinen facing slijpen we een dun laagje van het glazuur af. Uiteraard zorgen we ervoor dat de grootte van de facing precies past bij uw andere tanden.

Zijn facings iets voor jou?

Bel, mail en kom langs voor een adviesgesprek. We kunnen een behandelplan opstellen en de kosten van de facings bespreken. Je bent van harte welkom bij ons in de praktijk.

Veelgestelde vragen

Wat kost een facing?
De prijs van een facing hangt af van het materiaal dat wordt gebruikt. Een facing van porselein is duurder dan die van composiet. Een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt en een facing van composiet niet. Bovendien zijn voor een porseleinen facing meerdere bezoeken aan de tandarts nodig. Een composiet facing wordt meestal in één keer geplaatst.

Hoe lang gaat een facing mee?
Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Door omstandigheden of door (mond)gewoonten zoals nagelbijten, tandenknarsen of het krachtig op elkaar klemmen van tanden en kiezen kan het zijn dat de facing los komt of breekt. Neem dan contact met ons op. Doe dat ook als u na het plaatsen van een facing klachten houdt die na een paar dagen niet over gaan.

Wordt een facing vergoed door de zorgverzekering?
De kosten voor een facing zitten niet in het basispakket van de zorgverzekeraars. Vergoeding van (een deel van) de kosten komt uit de aanvullende tandartsverzekering.

Wat zijn alternatieven voor een facing?
Uw tandarts zal met u bespreken of een facing een goede oplossing in uw situatie is. Soms is een andere behandeling beter. Zoals vullingen, kronen, een beugel of bleken.